onsdag 4. juni 2008

Eksamensangst og andre buskevekster

Jepp da va tiden kommet tel at man har fått teksten man ska lage prøveforelesning om. "Antropologiske tilnærminger til studier av turisme". Med første øyekast e den ikkje så ille, det kunne vært MYE verre. I dag va æ å snakka med veildern min for å få litt tips om korsn æ burde legge det opp. I bunn og grunn hadde vi tenkt ganske likt og det va jo egentlig en lettelse i sæ sjøl. Men så bynte æ å spørre om ka selve muntligen sku bestå av sia æ sku ha ei forelesning om det sjølvalgte pensumet mett. Det sku æ på en måte aldri gjort. Første del sku gå ut på at eksamenskommisjonen min sku påpeike det de syns e bra og dårlig i oppgaven min, og så gi mæ en sjanse tel å kommentere ka æ sjøl ser som mangle i den eller ka æ ville hatt et ønske om å jobbe meir med. So far so good. Men SÅ kjæm det en slag utspørring: ting som kommisjonen syns virke uklart eller bruk av andre perspektiva som æ ikkje har brukt, men som æ kunne brukt som æ da ska kommentere. Og DER kjente æ at æ fekk angst. Enn om æ ikkje har hørt om personen de snakke om? Pensumet meine æ? Det e jo meininga æ ska vette om en del generelle ting i antropologien, ikkje bære om temaet mitt, men andre ting og. De kan finne på å spørre koffør æ ikkje har brukt en anna teoretiker på identitetsproblematikken for eksempel, som æ har hatt på obligatorisk pensum tidliger og. DA fikk æ angst ja. Æ e jo steike dårlig på å huske sånne ting på sparket. Må liksom minnes på om en del folk og ka de har skrevve om. "Ja ka gjør du hves du ikkje har peiling på det de spør om?" spurte bror min mæ i sted. "Da får æ bære ro mæ i land på et eller anna vis" svarte æ.

Æ får bære øve mæ på å ro, for eksamensangsten min kom virkelig snikanes igjen ja. Faen og...

5 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Men hvis du ikke har brukt person, så betyr det jo at du ikke synes det e relevant. Enkelt å greit! Å ta master høres no litt meir vanskelig ut enn æ hadde trudd..

  SvarSlett
 3. Og by the way.. den første kommentarn va åsså fra mæ, men det va så mye skrivefeil og dårlig norsk at æ bare måtte slette den..

  SvarSlett
 4. Frykt ikke! Jeg tror det blir å gå bra, det er bare å tenke helt naturlig og svare så godt du kan. Kan ikke du for eksempel fortelle hvorfor du valgte akkurat den personen i oppgaven i stedet for å forklare hvorfor du ikke valgte en du ikke syntes passet..? Dessuten så tror jeg det blir å gå veldig bra. Om du er positiv under muntligen, så blir sensorene også positiv og da gir de deg en positiv karakter. Slutt å vas mannsjit, du trenger ikke ha angst! -smilefjes-

  SvarSlett
 5. Joda det går sæ vel tel, får man håpe. Bære æ skjønne mæ på bergenskdialekta tel Trond Thuen så ordne det meste sæ :D

  SvarSlett