tirsdag 24. juni 2008

En epoke i livet e over

Nån fasa i livet sklir man bære over i uten å egentlig merke det før man e inni den neste, mens andre e meir merkbar enn andre.

Nu som æ e ferdig med mastergraden min og ferdig student ska æ jo bli voksen: få mæ jobb, begynne å betale på studielånet og sånne ting. Og ikkje minst fløtte ut fra hybeln som æ har hatt som tilholdssted i alle åran mine i Tromsø. Æ ska ikkje påstå at æ ikkje har gleda mæ, for det har æ. Sjøl om den hybeln e billig, rimelig stor, bra plassert og med sikkert verdens beste husverta så e det en hybel. I mange år har æ sove og laga mat på samme rom. Det har ikkje alltid vært like hyggelig ska æ fortelle dåkker. Prøv sjøl å se kor lang tid det tar å få stekt løklukt av klean dine og av heile dæ egentlig. Da æ va å leverte nøklan tel hybelvertan mine merka æ at nøkkelknippet mett va blitt så lett. Det va kun en nøkkel der og en minnepinne på det. Før hadde det vært to hybelnøkla, en minnepinne, en SVÆR nøkkel tel leserommet mett på universitetet og nån gang nøklan tel Børre sin leilighet. Man kan godt sei at æ kunne få ei slagsie av å ha det nøkkelknippe i lomma. Nu når æ har nøklan i lomma e det nesten så æ ikkje merke det. En nøkkel tel leiligheta og en minnepinne. Det e alt æ treng for neste fase...

Nåh, nok om det. Nu har æ fløtta ut og inn i en ny leilighet med eget kjøkken, egen stue, eget bad, egne soverom, hems, veranda og sist men ikkje minst blitt samboer og tidvis reservemamma. Æ har gått fra å være singel student tel å bli ferdigutdanna og en familieperson.

En epoke i livet e over og en anna e starta, og det verste e at æ foreløpig trives fint i min nye fase i livet sålangt og har ikkje store savn etter den forgje. Rart med det, men kanskje æ faktisk e på tur å bli voksen, sånn som man ska bli når man e ferdig utdanna...

4 kommentarer:

 1. FULL PAKKE!!! (synges ut med grændis melodien i bakhodet) Det der m nye fasa kan jammen være kult.. selvom æ må si du har scora stort her. Du verden, din biologiske klokke kan jo ligge på snuuuus i flere år enda ;)

  SvarSlett
 2. Æ har følgende to kommentara:

  1) Straks vil du få 1 ny nøkkel, samt det fantastiske sikkerhetsystemet på VB på din nøkkelknippe. Fortvil ikke. (unnskyld for at æ måtte ødelegge den fine metaforn din)

  2) Kanskje du trur du har blitt voksen, for du har bare prøvd dæ på detta nye opplegget i ei uka. (unnskyld for at æ e en sånn party pooper)

  Ellers, æ glede mæ te å komme på fæst i den nye leiligheta! Hurra! Slutty slutty bling bling vil aldri dø!

  SvarSlett
 3. Way to kill the modd Susanne ;)
  1)Har fått en ekstra nøkkel tel VB ja, men ikkje en sånn alarmting. Æ har blitt "betrusted with the code" så æ treng ikkje den der trøkkarn ;)

  2) Mye mulig, kæm som veit :)

  Og ellers så veit du jo at uansett så e jo temaet "Slutty slutty bling bling" hves æ e på fæst;) Det e jo det beste temaet i heile verden :)

  SvarSlett
 4. Uansett kor gammel vi bli, kan slutty slutty bling bling aldri dø. Glede mæ te vi møtes 2. juledag om 20 år.. slutty slutty for alle pængan! :)

  SvarSlett