onsdag 15. juni 2011

Hjernevaska av frisøren...

Æ har alltid vært veldig opptatt av håret mitt og da mene æ i den grad av at æ e veldig sær med korsn æ vil ha håret mett klept, farga eller fiksa. Det har vært perioda kor æ har eksperimentert endel med farga i håret, men frisyren min har æ alltid klare idea om korsn æ ska ha det og æ e opptatt av at æ har et "sunt og glansfullt hår". Æ veit det høres ut som en teit shamporeklame, men sånn e det bære.

Detta opplegget innebære at æ e nesten like sårbar når æ e hos frisøren som når æ e hos tannlegen. (tenner e også nåkka som e viktig for mæ. Æ trur det verste marerittet æ kan ha e hves håret mett e skamklept og at tennern mine dett ut). Uansett så elske æ jo å være hos frisøren og elske at de shamponere og nån gang massere hodebunnen min, ingenting e bedre enn å være nyklept! MEN, there´s no such thing as a free lunch! Frisøran har en tendens tel å med en gang konstantere at "håret dett e tørt, håret dett e fett, du har veldig flisate tuppa" osv og detta e ting som da sette i gang nåkka rart i skallen min og det e som en sikring går der inne og æ bli som en liten unge inne hos rektor og alt handle bære om å overleve og å komme sæ ut... Samtalen kan ofte være følganes:

Frisør: håret dett e rimelig tørt... bruke du hårkur?
Mæ: Jada! Klart æ gjør! Æ skjønne ikkje koffør det skulle være tørt, æ e veldig flink å bruke det minst en gang i uka! (detta e såklart en løgn)
Frisør: njaaaaa, håret dett E veldig tørt altså! Korsn shampo og balsam bruke du?
Mæ: Eeeeeeh, en sånn grønn en... eeeeeh.. REDKEN trur æ den heite! (nån ganga e det sant, andre ganga e det løgn)
Frisør: hmmm.. ja, korsn vil du ha det da....?

Dermed e det i gang... Gjennom heile kleppinga hjernevaske frisøren mæ med en masse prat om kor viktig det e å bruke rett shampo og balsam for rett hår, selv om det e en frisørshampo så e det ikkje sikkert det e RETT tel MIN hårtype. Hårkur bli nevnt opptell fleire ganga når de kleppe og æ svare bekreftanes at æ og syns det e viktig og gjentar også at æ ikkje skjønne at det kan være tørt sia æ har brukt hårkur jevnlig... Det heile ende med at etter at æ e ferdigkleppa så har æ blidd overtalt og hjernevaska tel å kjøpe NOK en shampo, balsam og hårkur som e akkurat det æ trenge tel mett hår. Nesten kver gang gjør æ det og kvær gang æ kjæm telbake e det samme leksa. EN gang blei æ tel og med overtalt tel å kjøpe nåkka hårpilla - ja du leste rett, PILLA - som skulle være bra førr mæ sia æ røyta så mye. Trur du æ åt de der pillan? Nesj! De blei ligganes en eller anna plass i minst 5 år og fløtta rundt på fløttelass heilt tel æ en gang bare heiv dem. Og de va faen ikkje billig heller!

Lørdag va æ hos frisøren igjen og naturlig nok bynte ho med samme leksa. Men denna gangen va æ beredt! Æ skulle stå i mot! Dela av samtalen va nåkka som det her:

Frisøren: du har ganske tørt hår, bruke du hårkur?
Mæ: Nei, æ e egentlig for sløv tel det. Æ har en boks ståanes i dusjen, men det bli aldri tel at æ bruke den egentlig. Æ glømme det liksom av, eller har ikkje tid tel å stå og vente tel at den har virka i 10 minutt når æ dusje på mårran...
Frisøren: ..... åja, men det e litt viktig... ska æ gi dæ et tips? Bruk hårkuren som balsam kver gang du dusje heller, da får du iallefall litt hårkur fleire ganga i uka, og det e bedre enn å la være.

Så smilte ho og sa ingenting meir! VICTORY! Æ hadde greidd det! Vi tilbrang resten av tia å snakke om Ersfjorddagan og kaillkasting. Æ va kjempefornøyd med kleppen og ho skulle bære fikse det litt da det plutselig kom fra ho:

Frisøren: veit du, den her hårolja e VELDIG bra førr sånt hår som du har. Æ bruke den sjøl og e KJEMPEfornøyd...
Mæ (tenkanes): u-oooooh...... (mens æ prøve å virke mindre imponert)
Frisøren: du tar bære litt i håret like før du dusje, KUN i tuppan, og så går du i dusjen.. i TILLEGG kan du blande LITT av den i ka enn du bruke i håret, voks, skum og så bli krøllan dine ikkje så frizzy og tørr...
Mæ (tenkanes): shit, shit, shit! Det høres jo heilt fantastisk ut!
Frisøren: Den e heilt ny på markedet og æ har brukt den i tre uke nu og e KJEMPEFORNØYD! (mens ho fikse håret mett).

Vi sjekke håret mett, æ e kjempefornøyd med resultatet og vi går for å betale. Når ho slår inn kleppen spør ho: e det nåkka anna du treng..? Æ drøye den litt og så sei æ: ja, æ vil ha en sånn hårolje...

Lurt igjen!! Æ fatte ikkje korsn de greie det! They get to me every time! Men nu har æ brukt den hårolja sia og æ e faktisk kjempefornøyd! Kanskje det hjalp å være ærlig og bære innrømme at æ trenge kjappe, enkle løsninge, for gudan ska vette at denna hårolja e kjempemessig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar