fredag 13. februar 2009

Heiskultur

Æ har tenkt litt på det her med å ta heis i det siste og norman førr det med heis og heiskultur og slikt. Egentlig har æ bære ett spørsmål: Kor mange etasja e det "lov" å ta heisen?

Det æ tenke på e i hovedsak når man tar heisen opp. Æ har jo lurt mæ tel kontorplass på Børre sett kontor i teorifagsbygget på UiTø den her høsten og han har kontor i 5. etasje. Sia æ ikkje akkurat e av den mest sportye typen her i verden så har det blitt endel heistaking, forsåvidt ikkje bære i høst, men liksom generelt og. Allikevel så føle æ liksom at det ikkje e lov å ta heisen hves man bære ska EN etasje opp. Faktisk syns æ det e veldig irriteranes med folk som gjør det. EN etasje liksom? Selv Æ greie faktisk å kræke mæ opp de to trappen det tar å gå opp en etasje uten å høres ut som en fesk på land. Nu snakke æ såklart ikkje om folk som har rullestol, krykke, barnevogn, hjertefeil og etc som gjør det naturlig førr dem å måtte ta heisen, men om heilt vanlige studenta og andre. For det første så skjønne æ liksom ikkje heilt poenget. Hves man står nede i 2. etasje og heisen e oppe i 4. eller 5. etasje så må man jo trøkke og vente på at den ska komme ned og det kan jo nån gang ta litt tid. Ikkje mye, men litt gjør det jo. Så ska man vente på at døran går opp, man sjøl går inn, trøkke på knappen og så vente på at døra går igjen før heisen bynne å gå opp. La gå, det finnes en knapp i heisen som æ kalle førr "heisdøra igjen fortere", men æ trur heilt ærlig at den ikkje gjør ting så mye kjappere enn hves man bære vente. Uansett... All den her tia det tar for å få komme sæ i heisen og opp EN etasje bruke faktisk litt lengre tid enn å bære GÅ opp trappa. Så det e ikkje tidsbesparanes med unntak av hves heisen kanskje står i etasjen du e i, men det e jo egentlig nåkka som nesten aldri skjer. Sånn e det bære...

En anna ting som irritere mæ med det her e følgende: Man e fleire som vente i 2. etasje og ska oppover med heisen. Heisen kjæm, man går inn, æ trøkke på 5. etasje og den den andre personen trøkke på 3. etasjen. Æ bruke å kjenne at æ bli litt irritert æ. Akkurat som den freske personen på sia av mæ (som sikkert e en jusstudent og. Sorry, men æ måtte få det ut!) kaste bort tia mi med å ikkje gidde å gå opp trappa EN etasje. For når den personen har gått av i 3. etasje så må jo Æ vente på at døra ska gå igjen og at heisen ska fortsette oppover. Boooooring!

Personlig så syns æ det e flaut å bære ta heisen opp EN etasje hves æ ikkje har en veldig god grunn tel det. Æ e nesten så smått irritert over det her at æ har løst å sei at det e ikkje LOV å ta heisen opp bære EN etasje hves man ikkje har en god grunn.

Nu kan jo såklart folk sei: "jammen koffør GÅR ikkje bære DU trappa da, hves du syns det e så ille?". Men æ GJØR jo det. Æ går opp hves æ ska EN etasje opp. Det har faktisk hendt at æ har gått trappa hves æ ska TO etasja opp og, men det e bære hves æ føle mæ skikkelig crazy en dag. Æ har jo allerede sagt at æ ikkje e verdens sprekaste og sånn e det nu bære, men allikevel så GÅR æ trappa hves æ bære ska opp EN etasje og ikkje har nåkka anna å bære på enn mæ sjøl (tungt nok det nån gang og ska æ sei dåkker), sekken min og evt nåkka anna krims krams i nævvan. Og ærlig talt så kan nu ikkje Norges lover være SÅ tung vel???

2 kommentarer: