mandag 7. februar 2011

Minner fra et bibliotek...

Har herved jobba ei uke i min nye jobb og sålangt trives æ godt. Æ sett på universitetsbiblioteket (UB) i Tromsø og det e på mange måta både godt og rart å komme telbake hit igjen. Æ har sotte mange tima og daga på lesesalsplassan på UB og ikkje minst tilbringte æ masse tid inne på datasalen "Ember" før det blei vanlig at vi drassa med oss laptop'an med på universitetet eller man fikk egne datasale fordi man blei masterstudent.

Æ har tidligere blogga om at æ alltid føle mæ veldig heime og komfortabel på bibliotek og så gjør æ også nu når æ e telbake på UB. Selv om det e nån år sia æ har studert her så e det liksom visse ting som ikkje forandre sæ. Et eksempel e doan. Det e fremdeles de samme løse flisan og de samme døran som trenge en spesiell "touch" før du greie å låse de igjen (og forsåvidt opp igjen også) når du ska på do. Det minne mæ forresten om et morsomt minne fra mitt første år som student her på UiT kor en bekjent av mæ ikkje hadde lært sæ triksan med låsan og ikkje greidde å komme sæ ut på første forsøk. I dødsangst ringte personen til mæ minst 5 ganga uten at æ hørte telefonen. Heldigvis kom personen sæ ut og vi har flirt mye av episoden i ettertid... :)

Et anna eksempel e alle avisan. Æ hadde glømt kor fint det va å ha tilgang til alle slags avisa til enhver tid, bare rett under nesa di. Æ tar mæ sjøl i å rive med mæ Harstad tidende og Sagat når æ e på tur inn i lunsjen for så å legge de tilbake på plass når æ e ferdig. Og for ikkje å snakke om alle de gangan æ har lånt all slags rare bøker og de gangan æ har sotte i de blå stolan kor æ har prøvd å lese pensum, men har måtte gi tapt for søvnen som kom siganes. Visse ting forandre sæ ikkje: de blå stolan e enda her :)

Det som e forskjellen e at æ nu har nøkkelen tel den "indre verden" på UB. Det har æ ikkje hatt før. Andre dag på jobb gikk æ rundt for å teste at nøkkelkortet mitt passa der den skulle og vandra dermed i nye labyrinta. Herlig! :) Særlig da æ kom ned i kjelleren der "IT-guttan" sett og oppdaga akvariumet de hadde. Seriøst! En gammel svær pc-skjerm som de hadde tatt innmaten ut av gjennom toppen og rett og slett tilpassa inn et akvarium der. Så der svømme gullfiskan rundt, akkurat som de gamle skjermspareran. Fantastisk!

PS: æ har faktisk fått jobba litt konkret også, ikkje bære sprada rundt og kjent på følelsen av å være på et bibliotek hele dagen igjen ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar