torsdag 23. september 2010

Når man har virkelig heimlengsel

Nok en gang handle det her om ei reise, men hærre for ei reise!

Æ hadde vært i Karasjok i flere daga og skulle reise heim igjen en fredag. Denna gangen hadde æ faktisk løst HEILT heim tel Skånland, siden Eva skulle komme heim den helga og vi skulle bære ha det fint. Planen va klar og æ hadde bestilt flybilletta så æ rakk det ENESTE flyet som går fra Tromsø tel Evenes klokka 15.45.

Fredagsmorran gikk alt etter planen og æ tok buss fra Karasjok tel Lakselv halv 11 og sjekka inn og venta på flyet som skulle gå fra Lakselv tel Tromsø 12.30. Lite vesste æ ka æ hadde i vente.... Flyet vårres blei først forsenka og SÅ kansellert. Teknisk feil i Alta og det fikk ikkje lov tel å ta av.. Neivell.. Detta betydde at vi som va der hadde tre valg:
1) Vi kunne bli ombooka tel flyet som går 17.30 fra Lakselv. Detta flyet hadde imidlertid ikkje plass tel alle og sia det va nån unga som skulle reise så blei de prioritert.
2) Vi kunne fly fra Alta med et fly som gikk 18.00 (eller nåkka)
3) Vi kunne fly fra Hammerfest med et fly som gikk 17.03.

Vel.. For min del va æ jo fucked uansett. Æ kom jo ikkje tel å rekke det ENESTE flyet som går tel Evenes uansett. Ikkje ville æ kommet mæ til Evenes via Bodø heller fordi Avinor (de töntskallan) har endra på det flyet også så det va ikkje lengre ett alternativ. "Hælvette!" mumla æ mens æ tenkte hardt på korsn æ skulle gjøre det her. Vanligvis ville æ syntes det va fint, for da kunne æ stoppa i Tromsø og hatt ei helg der, men som sagt så VILLE æ faktisk heim fordi Eva kom. Men det e bedre å være haulaus enn rådlaus. Æ ringte tel Tor Gunnar og hørte om han hadde bil som skulle ned fra Tromsø og under over alle under han HADDE faktisk det. Hurra! Tor Gunnar redda dagen! Da kunne æ bære kjøre fra Tromsø og heim da. Alt i orden, bære litt seinare heime.

De fleste av oss blei booka om tel Hammerfest og blei sendt avgårde med minibuss. Æ regna på det og tenkte at æ kom tel å være heime i 21.00 tia. Det e jo rimelig greit det :) LITE visste æ ka æ hadde i vente. I Hammerfest va det jo, såklart, tåka tjukk som ertesuppa. Plutselig bynte det å ryktes i minibussen at flyan som skulle lande i Hammerfest ikkje har sikt nok og dermed lande en anna plass. Kor henne spør du? TAKE A WILD GUESS!!!?? Joda, i LAKSELV! JESUS! Jo meir vi nærma oss Hammerfest jo meir så vi at det her bli jo å gå rett tel gaiken, og så det gjorde. Flyet som skulle gå 17.03 kunne ikkje lande så det fløy tel Lakselv og landa der. Vi blei nok en gang booka om tel et fly som går 19.40 og kunne ikkje gjøre anna enn å vente og ringe TG og sei at æ bli forsenka, igjen...

Heldigvis bor Bjørnar i Hammerfest så æ kjeda mæ jo ikkje. Han henta mæ og vi poppa mikropopcorn i den ÜBERFÆNCYE leiligheta hannes. Meget fint :) Og så va det dags å fære tel flyplassen igjen. Da æ så ut stuvinduet tel Bjørnar så det jo lovanes ut og det va ikkje nå særlig med tåke. Men da æ gikk ut døra og så mot flyplassen va det ertesuppe. "hælvette...." MEN under over alle under så landa faktisk flyet, på 5. forsøk. FØRR en cowboypilot! Æ kom mæ tel Tromsø og landa i 20.30 tia. Der venta en bil tel mæ og æ fekk kjørt heim tel Skånland og va heime i 00.30 tia og helga med Eva va dermed berga!

Det e da man veit man har heimlengsel når man nærmest sette himmel og jord i bevegelse for å komme sæ heim når man har mulighet tel ei natt på hotell i Tromsø ei helg :)

2 kommentarer:

  1. Glømte forresten en ting. Ka har æ lært av denna hendelsen?

    1) Hærregud det e godt å ha kompisa som kan fikse tel dæ når du e i krise.

    2) Neste gang æ får valget mellom Alta og Hammerfest, velge æ Alta... ;)

    SvarSlett
  2. Det ordna seg hvertfall ganske bra og helga var perfekt=)=)=)

    SvarSlett