lørdag 6. februar 2010

Tips til den påleggsleie

For tia har æ vært litt påleggslei og det e liksom ingenting som e godt når æ ska finne nåkka i kjøleskapet. Men mat må man jo ha så æ hiv jo nåkka på brødskiva og matpakken før æ fær på jobb. Men når æ e påleggslei så bli det ofte sånn at æ føle mæ ikkje fornøyd med maten når æ har spist og æ trur at æ må ha nåkka meir for å bli ordentlig tilfredsstilt. Det betyr gjerne at Trucken ikkje e langt unna. Ned dit og kjøpe ett eller anna. Sjokolade, nåkka salt, sjokoladebolle, nåkka søtt, ka som helst egentlig. I lengden e jo ikkje det heller så bra, så æ har bynt å eksperiementere med ka som gjør matpakka litt bedre og meir fristanes. Æ har funne ut at det ska ikkje så mye tel egentlig...

Kvitost (enten vanlig eller jarlsberg, men for min del faktisk helst det siste) e ofte en ting som man kan bruke som grunnlag for mye morro. Ska ikkje så mye tel før kvitosten bli fantastisk hves man ikkje bære vil ha osten:
Ost og litt syltetøy på toppen
Ost og store skive med tomat
Ost og meir grønnsaker enn tomat i tillegg til tomat - agurk eller paprika (IKKJE den grønne)
Ost og kaviar
Ost og kaviar OG agurk
Ost og skinke av nå slag med en masse grønnsaker
TOAST (for pokker).

Smelta ost e liksom det BESTE som finnes og kan brukes i nesten alt. Peis på sei æ bære og maten bli kjempemessig!

Ellers så fungere det også med peanuttsmør. Veit det høres sykt ut, men når man e påleggslei e det faktisk godt. Brødskive med leverpostei agurk OG paprika (fremdeles ikkje grønn) e også godt.

Druer i matboksen man kan nible på mens man et ei brødskive med, ja du gjetta det, OST :)

Enjoy folkens. Som dåkker skjønne e det ost som gjeld når man ska eksperiementere med pålegg. Særlig smelta ost, som en fantasisk omelett som æ ska ete tel frokost nu... Njammis :)

2 kommentarer:

  1. Helt enig! Jarlsberg e det beste pålegget, og kan spises med alle tilbehør. Også helt alene, med romtemperatur. Man blir aldri lei av kvitost, men hvis man gjøre det likevel, så er peanøttsmør ganske godt...

    SvarSlett
  2. Ja! Heilt enig Aili! Peanøttsmør fungere også hves det e gått så langt at man e blitt lei jarlsbergen og :)

    SvarSlett