onsdag 17. juni 2009

Do-kultur

Har tenkt endel på det her med å gå på do og de valg man gjør der. Nu tenke æ ikkje på når man går på sett personlige dass heime eller forsåvidt hos nån andre, men når man e på "offentlige institusjona" eller nåkka sånt. For eksempel på universitetet eller på kinoen, kor man har mange dass å velge mellom.

Når man kjæm inn på et dass kor det e mange døre å velge mellom, korsn dør velge man da? Æ får min del går alltid for nån døre i midten og nesten aldri velge av nån av de to ytterste. Det kan henge sammen med at æ har erfaringe med at de dassan ytterst alltid e tett eller nesten tett og dermed kan man bli utsatt for en vanskelig situasjon når man e ferdig med å gjøre det man kom førr. En anna faktor som spelle inn kan være om ei dør e lukka eller åpen når man kjæm inn. Æ bruke å gå for døra som e åpen (av de i midten såklart) og som æ høre det ikkje sildre fra (som kan indikere at nån nettopp har vært der inne).

Men det e jo også litt rart. Koffør velge nån, når man har bæsja å levne døra på gløtt? Detta e egentlig nåkka som æ aldri har tenkt på før Børre kommenterte at "æ skjønner ikke koffør folk har behov for å dele dritlukta si med resten av dassen..." og han har forsåvidt et godt poeng med det. Kanskje sette man døra på gløtt fordi man vil være snill med evt nestemann som går inn der, så man ikkje trenge å bli truffet av en vegg med dritlukt når man åpne døra, men at det e overkommelig å sette der inne. Allikevel bli det ikkje nåkka bedre å spre det ut i "fellesarealet" på dassen heller, spør du mæ.. Da bli det jo smærte for mange andre i tillegg tel den stakkars jæveln som går inn etter nån har drette der inne.

En anna klassiker bruke å være å demonstrativt vifte handa foran næsa når man kjæm ut av et avlukke der det har vært nån før som har bæsja. Liksom for å signalisere tel nån som står utfor at "ja gurimalla her va det nån som har drette skikkelig.." Koffør gjør man det? Heilt ærlig fatte æ ikkje vitsen, for kvær gang nån gjør sånt hves Æ står utaførr, så tenke æ bære "ja klaaart at det ikkje va du som stinka ut det avlukke der..."

Æ oppfordre herved alle tel å bære gi balle i det og heller kommentere hves det virke som at andre merke lukta fra avlukket du kom fra. Bære nikk triumferanes å sei nåkka sånt som: "jepp, that's MY work" mens du smile og vaske hendern. For det e jo DET alle sammen kjæm tel å tru uansett, så koffør ikkje bære take it all the way.... ;)

2 kommentarer:

  1. Æ førr min del velge som oftes de innerste doan. Får liksom førr mæ at de e mindre brukt enn de andre, og kanskje av den grunn litt mindre bakteriefylt.....Liksom.

    Ja,d va en fin blogg om dass! ;)

    SvarSlett
  2. haha.... bra innlegg! æ e så enig om at folk ikke skal dele DRITLOKTA si på dass. Lokk døra og la heller nestemann bli møtt me en vegg av dritlukt. d e jo derfor man har dass :)

    SvarSlett