torsdag 6. november 2008

Revolusjonen e her!

Det suse en revolusjon over landet. Og det nye og revolusjoneranes e det digitale bakkenettet. Lenge har vi jo vesst at man etterkvert bli å miste tv-signalan hves man ikkje har parabol eller anna digitale duppedingsa førr å få inn signalan. Allerede har de begynt å slå av sørpå, mens her nordpå kan vi enda vente litt med å få svarte tv-skjerma. Det e nu iallfall en av tingan som e bra med å bo nordpå: når sånne ting skjer så skjer det aller sist i nord norge :)

Det her med digitalt bakkenett har vært oppe tel diskusjon heime i Skådens hus i Planterhaugen. Korsn kanala ska man ha? Korsn pris ska man betale? Og setninge som "koffør ska vi betale førr alle de her andre kanalan når vi bære vil ha de tre vi har nu?" og "når skal vi få tid til å se på alle disse kanalene man må betale dyre dommer for da?" har vært flittig brukt i diskusjonan. Sjøl har æ ikkje lagt mæ så mye oppi diskusjonen heime sjøl om æ sikkert e den som bruke tv'en flittigast når æ e heime.

Da æ kom heim nu på mandagen va det fullt liv og røre i huset i skogen. For det første va fyren som skulle installere varmepumpeanlegget i stua der og arbeidde for full mundur. Jepp... Nu ska det bli varmepumpe i huset som kan brukes som klimaanlegg om sommern, genialt spør du mæ! Etter at den fyrn hadde instruert pappa og mæ i bruk av fjernkontrollen tel "anlegget", han hadde drukke en kopp kaffe og fått betalt så satt mamma, pappa, Magne og æ foran tv'en og sløva. Snart skulle oddasat bynne på nrk og vi sku benkre oss foran for å se nyhetan i sameland. Det va da æ oppdaga det. Kanalen på tv'en sto jo på nrk2, IKKJE nrk1. Katti hadde vi fått nrk2 måtte æ spørre mæ sjøl? Pappa tok så triumferanes opp en svart og fin fjernkontroll (som æ heller aldri hadde sett før) og sa: "har ikke vi en slik fantastisk boks vi da?" mens mamma fulgte opp med: "Ja, har ikkje Ivan vært her og fiksa førr oss?". Revolusjonen va et faktum. Skådenhuset hadde fått fleire kanala enn de tre vanlige og ikkje nok med at det va fleire kanala, det va MANGE fleire kanala. Æ trudde aldri den dagen sku komme at æ kunne ligge å se på tv3 eller Family Guy og Simpson i stua heime i Planterhaugen, men nu va altså den dagen kommet. Det verste e at æ trur både mamma og pappa nyt det faktum at de kan se på fleire ting. Pappa glede sæ veldig over TV2 filmkanalen og sportskanalan som gjør at han faktisk kan få sett fotballkampan som går. Mamma like det faktum at det e program som discovery kor man kan se fleire nyttige dokumentara pluss at ho kan se andre ting enn "dårlige, billige tv-seria som TVNorge har henta inn" hves ho ska sløve.

Og alle dåkker som trudde æ sku skrive om Obama sin seier i USA.... overlate det tel andre æ sjøl om æ syns det også e revolusjoneranes bra :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar