fredag 30. mai 2008

Idylliske Lántdievvá

I helga e æ heime. Idylliske Lántdievvá som plassen også e kjent som. Det e altså så godt å være heime nån gang at det e heilt utrulig. Da vi kom ned på torsdagskveld så hadde såklart mamma bacalao klar på ovn tel kveldsmat. Steike det va godt! Og i dag slo ho tel med gomba, som smakte så himmelsk at det nærmest smelta på tunga.

En anna ting e at æ plutselig befant mæ på tur tel fjells en aldri så liten kveldstur. "Ska ikke vi bestige en fjelltopp før vi drar herfra?" fekk æ plutselig spørsmål om i formiddag. "eeeh.... joda bevares. Det kan vi vel det..." Og avgårde bar det. Etter middag pakka vi en liten sekk med det nødvendige: setteunderlag, jakke i telfelle det blei kaldt, kamera for å skaffe bevis, eple, cola og såklart bamsemums. Enklast va jo å gå over elva og opp Broderstad og på den fjelltoppen der. Etter å ha grumla litt over at "faen det va mye brattere her enn æ huska..." så va vi på det lille platået som e perfekt for en liten rasteplass. Det va så utrulig fint. Steike svett og anpusten va æ jo såklart, æ e jo strengt tatt ikkje byge førr å bestige nåkka fjell æ, men fornøyd med bragden. Etter å ha hevve i mæ litt bamsemums og brus så innså æ en ting: Planterhaugen e like fin fra fugleperspektiv.

Og nu veit æ ka dåkker tenke.. "Ka i hælvette e potetball?" ;)

2 kommentarer:

  1. Åh hærregud.. Æ meine jo såklart å sei bacalao på slutten der, ikkje potetball. E jo heilt klart at dåkker ikkje skjønne ka æ meinte med den setninga. Regne med det blei klarar for dåkker alle nu ;)

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett